Fáradtan ébredsz és napközben
nincs elég energiád?

Fáradtan ébredsz és hiába aludtál,
nincs elég energiád?

Ráadásul a fáradtság még a munkahelyeden sem könnyíti meg a dolgod: nehezebb fókuszálni és minden olyan lassan megy...

waking up tired and no energy

tired all the time

still tired after sleeping

Alvás után is kialvastlannak érzed magad?

Miért vagyok mindig fáradt és miért nincs energiám?

Néha még időben is próbálsz elmenni aludni, igyekszel 8 órát alvással tölteni, de ébredéskor valahogy mégsem az igazi: azonnal kávét készítesz, hogy legalább az felébresszen, de kipihentnek még így sem érzed magad.

Nos, a fáradtságnak több oka is lehet, most ezekből célzunk meg egyet-egyet: tápanyaghiány, immun-, testsúly- és emésztési problémák.

Próbálsz időben elmenni aludni, igyekszel 8 órát alvással tölteni, de ébredéskor valahogy mégsem az igazi: azonnal kávét készítesz, hogy legalább attól több energiád legyen, de ez is csak rövid ideig tart, egyensúlyt és hosszútávú energiát így sem érzel igazán.

A probléma ott kezdődik, hogy:

  1. ha szervezeted nem kapja meg azokat a számára valóban hasznos alap tápanyagokat, ami a megfelelő energiaszinthez és pihenéshez szükséges, felborul az egyensúly és nappal próbálja meg azt a pihenést behozni, amire szüksége van.
  2. ha immunrendszerünk túl sok negatív hatásnak van kitéve, pl. mozgáshiány, cukorral teli ételek, italok, édesség. Ugyanis a bacik cukorral táplálkoznak. A cukorfogyasztás különböző létfontosságú vitaminokat is elvon a szervezettől.
  3. ha sok tartósítószeres vagy cukorral teli ételeket, gyorsételeket, fehérlisztes ételeket eszünk nap mint nap, akkor a sok fehérliszt, amiben nincs kellő rostanyag, előbb vagy utóbb emésztési problémákhoz, puffadáshoz vezet, mivel a salakanyagok nem tudnak kellő mértékben távozni és évek alatt ételek megfelelő felszívódása nélkül ezek csak panganak a bélrendszerben, további emésztési problémákat okozva.
  4.  

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy ha ez így folytatódik...

.. lehet, hogy már sosem jön vissza a saját energiám?

.. mindig ilyen fáradt leszek napközben?

.. bármennyit alszom, sosem leszek kipihent?

  1. Ha a szervezeted nem kapja meg azokat a hasznos tápanyagokat, ami a megfelelő energiaszinthez és pihenéshez szükséges, az egyensúly felborul és nappal próbálja meg azt a pihenést behozni, amire szüksége van.
  2. Immun: műkaják, tartósítós kaják, gyorskaják, túl sok cukor, édesség.
  3. Testsúly: a túlsúly hogyan vesz el energiát
  4. Emésztési problémák, felszívódás nélküli kaja is energiát von el – mert csak pang.


  5. ha sok tartósítószeres vagy cukorral teli ételeket, gyorsételeket, fehérlisztes ételeket eszünk nap mint nap, akkor a sok fehérliszt, amiben nincs kellő rostanyag, előbb vagy utóbb emésztési problémákhoz, puffadáshoz vezet, mivel a salakanyagok nem tudnak kellő mértékben távozni és évek alatt ételek megfelelő felszívódása nélkül ezek csak panganak a bélrendszerben, további emésztési problémákat okozva.

Félelmei?

Ha ez így folytatodódik, megfogalmazódhat benned, hogy…

..lehet, hogy már sosem jön vissza az energiám?
..mindig ilyen fáradt leszek napközben?
..bármennyit alszom, sosem leszek kipihent?

.. vajon meddig tart a szervezet energiaraktára, amit a kávé minden alkalommal kipörget?

De ha (már) itt vagy, akkor egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz a célodhoz, hogy energiaszinted újra a régi / megfelelő legyen.